lauantai 19. elokuuta 2017

Paras marjakakku

Lähes kaikille tämän kesän vieraille olen tarjonnut marjakakkua, jonka olen rakentanut isojen kaurakeksien varaan. Täytteeksi olen laittanut kermavaahdosta ja rahkasta tai vaniljakastikkeesta ja rahkasta tehtyä sekoitusta, mahdollisesti jotain hilloa ja paljon marjoja.

Tämän viikonvaihteen kakun välissä oli mansikka-ruusunlehtihilloa, punaisia ja mustia viinimarjoja, mansikoita ja puutarhavadelmia sekä kerma-rahka-seosta, johon lisäsin pari ruokalusikallista sokeria. Koristeeksi keräsin marjojen lisäksi Kalkkisten puutarhasta vielä ananassalviaa, sitruunamelissaa, kehäkukan ja ruusun.

Ja tässä vielä resepti, jolla voi paistaa isoja tai pieniä kaurakeksejä.

Ainekset: 4 dl kaurahiutaleita, 2 dl sokeria, 1 tl vaniljasokeria, (2 rkl vehnäjauhoja), 2 tl leivinjauhetta, 100 g voita, 2 munaa. Vehnäjauhon olen jättänyt pois silloin, kun syömässä on ollut gluteenitonta tai vehnätöntä ruokavaliota noudattavia, joille kuitenkin kaura käy. Lastu saattaa tuolloin hajota hieman helpommin, mutta hommanhan voi piilottaa täytteen alle.

Leipominen: sekoita kuivat aineet, lisää sulatettu voi ja lopuksi kananmunat. Tee taikinasta 2-4 pohjaa levittämällä kukin omalle leivinpaperilleen. Paista joko yksitellen tai kiertoilmauunissa kaikki kerralla 200-asteisessa uunissa n. 7 minuuttia. Näet kyllä, milloin lastu on muuttunut rapeksi ja saanut väriä.

Sitten vain kokoamaan kakkua halutuilla marjoilla ja kermaseoksilla! Olen tehnyt kakun yleensä n. puoli tuntia ennen tarjoilua, mutta yllättävän hyvin kakku kestää myös seuraavaan päivään, jos vieraat eivät syö sitä heti suuhunsa. Tuoreena kakku on rapea, hieman painuneena mukavan täyteläinen.

Ihan kaikki vieraat ovat ihastuneet makeiden lastujen, raikkaiden marjojen ja vain hieman sokeria sisältävän kerma-rahka-seoksen yhdistelmään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti