lauantai 28. maaliskuuta 2015

Puutarha heräilee

Vaikka tonttimme viettää etelään, puutarhassa on vielä paljon lunta. Syykin on tiedossa, tiivis kuusimetsä tontin rajalta etelään. Mutta ei tässä nyt niin hirveä kiire ole päästä hommiin, kun kevääseen osuu myös varsinaisen kotimme muutto.

Jos olisi paljon aikaa ja etenkin taitoa, olisin tietysti jo laittanut siemeniä sisälle itämään. Mutta tänä keväänä se ei ole järkevää, sillä en kyllä aio yrittää varjella taimia muuton keskellä ja kuljetella niitä paikasta toiseen. Huvilalle en uskalla vielä jättää sisällekään mitään kasvamaan, sillä talossamme ei ole jatkuvaa lämmitystä.

Jotain voisi puutarhassakin tehdä, nimittäin karsia kuivia oksia kymmenistä marjapensaistamme. Kokeilin kaksia varastosta löytyneitä oksasaksia perjantaina, kun käväisimme huvilalla. Toiset tuntuivat toimivan sen verran, että sain leikattua kolme pensasta.

Saapa nähdä, miten monta reilusta neljästäkymmenestä pensaastamme ehdin leikata ennen kuin on auttamattomasti liian myöhäistä. No, syksyllähän hommaa voi jatkaa, kun sato on korjattu.

Jotain vihreää perennapenkeistä jo kurkistaa, en vain tunnista lajia. Syksyllä maahan istuttamani narsissit eivät sen sijaan vielä edes kurkista, sillä juuri siinä kohtaa nurmikenttää on vielä kova lumikerros.