tiistai 21. heinäkuuta 2015

Ahomansikoita suuhun ja lautaselle!

Ahomansikat ilmeisesti hyötyvät sateisesta kesästä, sillä niitä on löytynyt paljon. Kaikki kunnia puutarhamansikoille ja etenkin niiden viljelijöille, mutta kyllä villi serkku hakkaa isompansa maussa sata nolla.

Eilen kävimme heittämässä pienen pyörälenkin Kalkkisten keskustasta Nuoramoistentien kautta Onalintielle ja sieltä Kuoppainkulman kautta taas takaisin Nuoramoistentielle ja kotiin. Kilometrejä kertyi reilut parikymmentä.

Viehättävien sorateiden varrella kasvoi paljon mansikoita ja liikennekin oli niin vähäistä, että keräsimme niitä turvallisin mielin. Etenkin yksi kallio jäkälineen, mansikoineen, orvokkeineen ja monine muine kasveineen oli tosi ihastuttava! Sen päältä sain mukaani puoli litraa ahomansikoita.

Olemme keränneet marjoja paljon suoraan suuhun mutta myös jälkiruoaksi. On aika juhlallista paistaa lettuja ja nauttia ne tuoreiden, itse kerättyjen marjojen kanssa. Yhden mustikkapiirakankin olen jo ehtinyt leipoa.

Pihan marjapensaissa alkaa punertaa ja tummua. Rastaat päivystävät jo punaherukkapensaissa, joten viimeistään ensi viikolla on käytävä pelastamassa jotain omaan käyttöön. Mustia linnut tosin eivät syö, joten ihan varmasti saan mehu- ja hillomarjoja ja pakastimen täytettä.