perjantai 22. toukokuuta 2015

Ensimmäiset Kalkkisten korvasienet!


Voi ihanuutta, kun löytää korvasienipaikan läheltä uusia kotikontuja! Nyt olen lopullisesti kotiutumassa Kalkkisiin saatuani eilen korin täyteen. En tietenkään paljasta tarkkaa paikkaa, sillä ajattelin palata sinne vielä sunnuntaina. Kaksi kolmasosaa satoisasta hakkuuaukosta jäi kokonaan katsomatta.

Sain toisenkin luontoelämyksen eli onnistuin pelästyttämään pienen kyyn liikkeelle. Entisissä sienimaastoissani Hollolassa en onnistunut koskaan näkemään käärmeitä, joten kysymys oli todella elämyksestä. Toki myrkkykäärme tekee hieman varovaiseksi, sillä en tietenkään halua työntää paljasta kättä purevan kyyn myrkkyhampaiden tielle. Saappaat jalassa kuitenkin tunsin oloni aika turvalliseksi, ja tietenkin myös tömistelin ansiokkaasti.

Piipahduksemme Kalkkisissa ovat olleet tänä keväänä ihan liian lyhyitä varsinaisen kotimme muuton vuoksi. Onneksi se uusi talviasuttava koti sijaitsee Pulkkilanharjulla, joten huvilalle on päässyt edes käymäseltään - ja toistaiseksi myös yöksi. Tänään viemme patjat Pulkkilanharjulle, joten yöpymisen vuoksi ei huvilalla tarvitse käydä. Sen sijaan puutarha odottaa!


Pulkkilanharjulla ei olekaan kuivalla kankaalla puutarhaa. Siellä sen sijaan kasvaa hyvin nokkosia, joista leivoin yksi päivä piirakan. Valmistaikinaa, edelliseltä päivältä jäänyttä savulohta, kermaa, kananmunaa, juustoraastetta ja hieman etikkasieniä mausteeksi. Uuniin vajaaksi tunniksi. Aivan uskomattoman hyvää!

Mutta tietenkin olemme pian taas Kalkkisissa yhä enemmän kesäöitä ja -päiviä (ja -aamuja, jolloin mikä tahansa luontokohde on parhaimmillaan). Ensin pitää vain saada taas pumppu kaivoon ja kesäsauna saunottavaan kuntoon.

Olisipa muutto Lahdesta pian ohi! Haluan puutarhaan hommiin, metsään ja rantaan lepäämään ja K-Extra Lampisen kyläkauppaan, Mani-baariin ja Pihamaan puotiin ja viinitupaan ostoksille ja tapaamaan ihmisiä.