lauantai 11. marraskuuta 2017

Lammasta lähinaapurista


Joko tunnette Korven Karitsan lammastuotteet ihan Kalkkisten naapurissa Sysmän Ravioskorvessa? Ensimmäisen kerran taisimme tutustua niihin, kun Nina Blomqvist möi lampaan sisäfilettä Joulukylä Kalkkisen kojulla - olisiko ollut jo pari vuotta sitten.

Vakuutuimme lihan laadusta heti ensimmäisen aterian jälkeen. Kun seuraavan kerran tarvitsimme juhla-ateriaa varten nimen omaan lihaa ja sisäfilettä, haimme sitä tietenkin Korven Karitsasta.

Paikan päällä tilalla olemme käyneet pari kertaa, molemmat kuluneen vuoden aikana. Kesän burgeriravintolaan emme koskaan ehtineet, mutta kesäkauden lopetusillallinen syyskuussa oli elämys! Lampaanlihaa ja sisäelimiä - maksaa ja sydäntä -  monessa muodossa ja loistavasti valmistettuna. Ja ihania viiräisenmunia, nekin tilan omaa tuontantoa!

Aivan luksusta tällaisille ihmisille, joiden mielestä lampaanmaksa on yksi maailmankaikkeuden parhaista herkuista.

Siis siinä tapauksessa, jos lampaat ovat saaneet elää lajille ominaista elämää. Syömme lihatuotteita vain pari kertaa kuussa, mutta ne harvat kerrat on mukava syödä jotain varmasti laadukkaaksi ja eettiseksi tietämäänsä.

Ja sekin oli tietysti plussaa, että paikassa on anniskeluoikeudet. Niinpä jäimme tilalle yöksi, vaikka matka Kalkkisiin ei ole kuin kymmenen kilometriä. Mutta jos kaksi ihmistä jakaa viinipullollisen, ei enää ole asiaa auton rattiin.

Ostimme tuolloin mukaan yhden lampaanlihasäilykkeen, joka maistui oikein hyvältä muutama päivä sitten hauduttamassani kaalipadassa.

Tällä viikolla satuin näkemään ilmoituksen, jonka mukaan Korven Karitsa on kehittänyt uuden tuotteen, Vorschmackin. Loistava uutinen! Huomiseen isänpäivään asti uutta tuotetta myydään jopa parin euron alennuksella. Aiomme ehdottomasti kokeilla.