maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kesänaloituskahvit

Kävimme tänään pikaisesti Kalkkisissa viemässä sinne yhden kaapin ja ruohonleikkurimme paikalliseen korjauspajaan. Hannu Peltosen korjaamon oven edessä näkyi olevan useampikin puutarhatyökalu jonossa.

Päätimme kurkistaa myös Pihamaalle ja olimmekin liikkeellä juuri sopivasti: kahvila ja puoti olivat avanneet tuntia aiemmin ovensa kesäksi. Ostoksilla ja kahvilla voi nyt käydä joka päivä.

Valitsimme kahvin seuraksi kahta kahvilan ikisuosikkia: minä aamulla paistetun munkkirinkilän ja puoliso palan marjapiirakkaa. En ihmettele suosiota, ainakin munkki oli juuri sopivan pehmeä sisältä ja rapea pinnalta. Ulkokahvilan pöydissä olivat liinat ja kukat paikoillaan meitä varhaisia asiakkaita varten ja tunnelma oli aamupäivällä muutenkin hyvin kesäinen.

Kiertelimme hetken vielä katsomassa Pihamaan kukkivia hedelmäpuita ja kävimme sen jälkeen puodissa ostoksilla. Mukaan tarttui kahta juustoa ja pari hauskaa Kalkkis-aiheista huivia. Vihanneksia puodissa ei vielä ollut, keväthän on nyt vähän myöhässä. Mutta kesän lupaus oli selvästi läsnä!

Ja omassakin pihassa kukat loistivat upeasti. Mutta se nurmikko pitäisi päästä nopeasti leikkaamaan!

sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Raparperimehua

Keitin eilen kevään ensimmäiset raparperimehut. Ihan perinteisessä mehumaijassa tyyliin siiviläosa täyteen hedelmää/marjaa/raparperinvarsia ja päälle noin kilo sokeria. Jos juoma tuolla sekoitussuhteella vaikuttaa liian happamalta, kuumaan mehuunhan on helppo vielä liuottaa lisää sokeria.

Mehusta tuli oikein raikasta, etenkin kun juon sen vielä mieluiten kivennäisveteen sekoitettuna. Ainoa "vika" raparperissa on se, ettei sen paremmin mies kuin tyttäretkään suostu moista herkkua nauttimaan missään muodossa. Minä jopa säästin osan mehustimen siivilään jääneistä pehmenneistä paloista ja nautin ne aamuviilin kanssa. Ihanaa!