sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Joulutunnelmaa Kalkkisissa

Joulukylä Kalkkinen järjestettiin nyt toista kertaa perjantaina ja lauantaina. Perjantaina ei ollut mitään mahdollisuutta ehtiä mukaan, mutta onneksi lauantaina
ehdimme!

Mies ja minä aloitimme kierroksen Pörskälästä, joka on Joulukylän pääpaikka ulkokojuineen, kahviloineen ja markkinamyyjineen nuorisoseurantalon sisällä. Ostin ensin kojuista Hellqvistin puutarhan mehuja, punajuurisäilykettä ja valkosipulikurkkuja, minkä jälkeen menimme sisälle kahville. Sisältä löysimme Ojalan juustomyyjät ja kuulimme huonon uutisen: tila aikoo lopettaa karjanpidon ja samalla juustontuotannon kesään mennessä. Kiire on siis ostaa ja syödä pito- ja leipäjuustoja niin pitkään, kuin niitä saa.

Sisäkierroksen jälkeen halusin ostaa vielä kauralyhteen linnuille, ja samalla huomasimme Korven Karitsan ja Vaellustalli Starhillin kojun, jossa myytiin lampaanlihaa. Pakkohan sitä oli ostaa pari sisäfilepihviä, vaikka lihaa onkin viime aikoina syöty enemmän kuin aikoihin.

Pörskälän jälkeen piipahdimme koululla, josta hankimme satsin karjalanpiirakoita ja pari Siistii olla Kalkkis -t-paitaa. Paitojen tuotto menee vanhempainyhdistyksen kautta koululaisten käyttöön ja itse paidat miehelle ja minulle liikuntavaatteiksi.

Kävimme tietenkin myös Pihamaan viinituvassa, jossa olikin iloksemme sopivasti tarjolla keittolounas. Punajuurikeitto salaatti- ja leipälisukkeiden kanssa maistui ja glögilasillinen lämmitti. K-market Lampiselta haimme lopuksi vielä viikonlopun ostokset.

Olimme liikkeellä Joulukylässä tosi tiukalla aikataululla, mutta taas kerran olin tyyväinen, että lähdimme. Joka pisteessä tapasimme ystäviä ja tuttavia ja saimme tehdä hyviä lähiostoksia.

Itse asiassa sunnuntain ruokamme koostui pääosin Kalkkisten antimista. Grillasimme lammaspihvit ja Lampiselta ostamiamme vihanneksia. Jälkiruoaksi nautimme Ojalan ihanan juhlajuuston omien kesäkurpitsa-sitruunahillon ja ruusunterälehtihillon kanssa.

Hillojen kesäkurpitsat ja ruusunlehdet ovat tietenkin Kalkkisten satoa.


1 kommentti: